Podcast

Wat is de meest getatoeëerde naam van Nederland?

foto: Henk Schiffmacherfoto: Henk Schiffmacher
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat is de meest getatoeëerde naam van Nederland?

[NTR] De naam van je geliefde, van je pasgeboren dochter of je overleden lievelingshuisdier. De tatoeage wordt steeds populairder. Er zijn inmiddels 1441 officiele tattooshops in Nederland, daarmee is het aantal verdriedubbeld in tien jaar. De slotaflevering van de podcast Aangenaam duikt in de tatoeages.

Steeds meer tatoeages dus, en een groot deel daarvan zijn namen. Maar wat zou nu de meest getatoeëerde naam van Nederland zijn?

Edda Heinsman gaat in haar zoektocht langs bij tattoo-koning Henk Schiffmacher. De fameuze kunstenaar zit al 45 jaar in het vak. Vreemde namen, aparte trends en (on)bedoelde spelfoutjes, hij heeft het allemaal voorbij zien komen.

Maar de namen-tatoeage blijkt ook minder leuke kanten te hebben, de vrolijke zoektocht krijgt een harde wending. Wat als je gedwongen wordt de naam van je pooier op je lichaam te tatoeëren? Het overkwam Cythia. De ex-prostituee kreeg dankzij de stichting Share Network een coverup, een tatoeage om haar pooier-stamp te verhullen.

Heb je een mooie namentattoo? Deel hem met #aangenaam.

Aangenaam, de podcast

Aangenaam is gemaakt door Edda Heinsman, eindredactie Saar Slegers, eindmontage Olivier Rekers. Mocht je tips hebben voor mooie naam-verhalen: edda.heinsman@ntr.nl

Luister hier de podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie