Podcast

Podcast De Dag: maakt Biden de wapen-strijd van Obama af?

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: maakt Biden de wapen-strijd van Obama af?

Na twee grote schietpartijen in een week tijd, is de discussie over een strengere wapenwet in de VS weer losgebarsten. Joe Biden strijdt er al dertig jaar voor en wil niets liever dan goedmaken wat er onder Obama misging.

#805 - Maakt Biden de wapenstrijd van Obama af?  - De Dag

Joe Biden probeert al ruim dertig jaar strengere wapenwetgeving door te voeren in de VS. Eerst als senator, later als vicepresident en nu als president. Maar veel resultaat heeft hij tot nu toe niet geboekt. Wat maakt het zo moeilijk om de wapenwetten in de VS aan te scherpen?

Amerikadeskundige Raymond Mens vertelt in podcast De Dag hoe er de afgelopen decennia een impasse is ontstaan. President Obama maakte het onderwerp in 2012, na de schietpartij op basisschool Sandy Hook, zijn absolute prioriteit. Negen op de tien Amerikanen steunden zijn plannen ook. Toch strandde de wetgeving in de Senaat. Obama ziet het als de grootste teleurstelling van zijn presidentschap.

Maakt Biden, nu hij zelf aan het roer staat, de klus alsnog af?

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie