Podcast

Frans Bauer: ‘Ik lig niet halfnaakt op een tijgervel voor de open haard’

foto: Liefdeslessenfoto: Liefdeslessen
  1. Nieuwschevron right
  2. Frans Bauer: ‘Ik lig niet halfnaakt op een tijgervel voor de open haard’

[AVROTROS] In de podcast Liefdeslessen geven bekende Nederlanders een verrassend openhartige inkijk in hun liefdesleven. NPO Radio 1-presentator Mischa Blok interviewt hen in de vertrouwde omgeving van hun eigen favoriete kroeg. En die lege barkruk tussen hen in? Die is voor de luisteraar!

{podcast audio="67781" caption="#2 Frans Bauer" }

https://www.nporadio1.nl/homepage/13361-frans-bauer-ik-lig-niet-halfnaakt-op-een-tijgervel-voor-de-open-haard Toch zijn er na al die jaren nog steeds dingen die hij nooit van haar zal begrijpen. Zoals haar voorliefde voor schoenen: "Thuis heeft ze er al twintig paar staan, maar dan wil ze toch nog dat eenentwintigste paar hebben." Ook het continu veranderen van de inrichting van het huis, vindt hij onbegrijpelijk. "Dan ben ik helemaal uit mijn comfortzone. Er wordt te weinig rekening gehouden met mijn gevoelens, wij mannen hebben ook nesteldrang."

Doe vooral geen dingen waarvan je zelf weet dat je er niet goed in bent. Dat is een belangrijke liefdesles die Bauer de luisteraar wil meegeven. "Een sterrenmaaltijd maken? Begin daar vooral niet aan, dat brengt alleen maar teleurstelling. ‘Dweilen, biefstukje bakken, de Chinees bellen, voor dat soort basic zaken moet je bij Frans wezen." Hoe romantisch Bauer is? "Ik lig niet halfnaakt op een tijgervel voor de open haard."

All You Need is Love

Hij gelooft er heilig in dat je zo’n onvoorwaardelijke liefde maar één keer in je leven tegenkomt. "Ik heb mijn grond al gereserveerd, we gaan samen begraven worden." Ook blikt hij terug op dat ene moment helemaal aan het begin van zijn carrière, toen love doctor Robert ten Brink opeens met zijn All You Need is Love-camper op de stoep stond. Met videoboodschappen van verschillende meisjes, terwijl Bauer toen al verkering met Mariska had. Resultaat: Eén huilend meisje in de uitzending. "Ik vind dat nog steeds heel erg, als ik daaraan terugdenk."

Geloof je in onvoorwaardelijke liefde? Hoe gelijkwaardig is je relatie? Hoe ga je om met monogamie? Wanneer gaat verliefdheid over in houden van? Hoe schipper je tussen vertrouwen en verlatingsangst? Bekende Nederlanders, zoals Frans Bauer, Cornald Maas, Lize Korpershoek en Evelien de Bruijn geven antwoord op deze herkenbare vragen, zodat we van hun ervaringen en inzichten kunnen leren.

Ster advertentie
Ster advertentie