Podcast

Podcast De Dag: Trump klaar voor grootse comeback campagne

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Trump klaar voor grootse comeback campagne

Dit weekend houdt president Trump in Tulsa, Oklahoma, zijn eerste massabijeenkomst sinds de uitbraak van corona. Corona of niet, tienduizenden mensen komen samen in een stadion, op ook nog eens een controversiële plek.

{podcast audio="157009" caption="#609 - Trump klaar voor grootse comeback campagne" }

Zo ongeveer alles aan Trumps keuze om zijn eerste campagnebijeenkomst sinds de corona-uitbraak op 19 juni in Tulsa te houden viel verkeerd. Op 'juneteenth' vieren zwarte Amerikanen de afschaffing van de slavernij. De plek, Tulsa, is controversieel omdat witte inwoners daar in 1921 een slachting aanrichtten onder de zwarte bevolking. En er zijn zorgen over de negentienduizend mensen die straks op elkaar gepakt staan in een hal, terwijl corona in Oklahoma nog lang niet onder controle is.

Journalist en Amerika-kenner Laila Frank vertelt in podcast De Dag over de campagnes van president Trump en zijn Democratische uitdager Joe Biden. Het contrast kan niet groter zijn. Biden hield onlangs een bijeenkomst voor twintig genodigden. Trump verschoof zijn bijeenkomst vanwege de kritiek een dag, maar houdt vast aan de grote aantallen mensen die in het stadion naar hem kunnen komen luisteren.

Hoe voer je campagne midden in een pandemie? Wat betekent de coronacrisis, inclusief de economische impact, voor hun kansen? En welke rol spelen de racismeprotesten?

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie