Podcast

Gratis luistertips voor gratis podcasts! Gratis dus!

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Gratis luistertips voor gratis podcasts! Gratis dus!

[AVROTROS] Heb je de Brand in het Landhuis uit en ben je in een zwart gat beland omdat je niet weet welke podcast je nu moet gaan luisteren? Of luister je braaf naar je vaste podcasts en smacht je eens een keer naar luistertips buiten je comfort zone? Gelukkig is er VINK, dé podcastgids van Nederland!

{podcast audio="91516" caption="#2 Nielson en Frederique Denken de Kofferbakmoord Om" }


Radiorecensent Vincent Bijlo, Volkskrant-recensent Stan Putman en NPO Radio 1-presentator Mischa Blok struinen door het alsmaar groeiende podcast-aanbod. Op zoek naar parels, podcasts die je gehoord MOET hebben! In deze tweede aflevering van VINK bespreken ze vier Nederlandstalige podcasts.

De Kofferbakmoord

In 2017 wordt het lijk van Ralf Meinema in de kofferbak van zijn Mercedes gevonden. Zijn auto bungelt half in het Stieltjeskanaal. Deze onopgeloste moord houdt Zuidoost-Drenthe nog steeds bezig. Het eerste seizoen van deze podcast die tot nu toe vier delen heeft, is gemaakt door Dagblad van het Noorden-verslaggevers Renate Winkel en Bas van Sluis. Voldoet deze podcast aan de eisen die het VINK-panel aan een geslaagde true crime podcast stelt?

Frederique Vraagt Door

In deze podcast leest Frederique de Jong een artikel van Follow The Money voor. De auteur van dat artikel zit naast haar, zodat zij de vragen die dat artikel oproepen direct aan de schrijver kan voorleggen. Is deze aanpak nou verhelderend of maakt het het juist extra ingewikkeld? Oftewel: lukt het Mischa om deze podcast te luisteren tijdens het autorijden (niet handgeschakeld, maar een automaat)?

NielsonAir

Muzikant Nielson heeft zichzelf opnieuw uitgevonden. Daarom interviewt hij bekende Nederlanders die zichzelf ook opnieuw hebben uitgevonden. Dat schept een band. Maar levert dit ook boeiende gesprekken op? Vincent blijkt in ieder geval een hele goede imitatie van Vjeze Fur in huis te hebben.

Omdenken

Je hebt een probleem en Omdenken-grondlegger Berthold Gunster helpt je om dat probleem op te lossen. Dat klinkt geweldig. Toch? Maar waarom krijgt Stan hier dan toch rode vlekken van in zijn nek?

Luister naar VINK, dé podcastgids van Nederland

Het VINK-panel bespreekt Nederlandstalige podcasts en legt deze langs de VINK-meetlat: voegen ze écht iets toe aan het bestaande aanbod? Zijn ze kwalitatief mooi gemaakt? Hoe informatief zijn ze? Zijn ze van begin tot eind boeiend om naar te luisteren? VINK bestaat uit NPO Radio 1-presentator Mischa Blok, radiorecensent Vincent Bijlo en Volkskrant-recensent Stan Putman. Van iedere podcast zijn verschillende fragmenten te horen, zodat je als luisteraar echt een goed beeld krijgt van de besproken podcasts.

VINK, dé podcastgids van Nederland #2 Nielson en Frederique Denken de Kofferbakmoord Om is te beluisteren via de NPO Radio 1 website, app en via iTunes, Google Podcasts of Stitcher.

Luister ook naar de eerste aflevering van ‘VINK, dé podcastgids van Nederland!’ waarin Man, man, man, de podcast, de Bright Podcast en Ik ken iemand die werden besproken!

Ster advertentie
Ster advertentie