Podcast

Tourpodcast de Kopgroep: Vandaag is een geschikte dag om de Tour de beslissen

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tourpodcast de Kopgroep: Vandaag is een geschikte dag om de Tour de beslissen

[AVROTROS] De etappe van gisteren bracht een verrassing, want niemand - ook de leden van De Kopgroep niet - had nog iets van Nairo Quintana verwacht. Twee van zijn Movistar-ploeggenoten waren beter geklasseerd en toch sprong hij weg.

{podcast audio="112858" caption="#21 - Tour: Dan toch Bernal (S03)" }

Waarschijnlijk was dit niet helemaal volgens de stalorders van Movistar en het is dan ook geen wonder dat vandaag bevestigd lijkt te worden dat de Colombiaanse renner volgend jaar naar Arkea-Samsic vertrekt. Maar een mooie overwinning was het zeker.

Het dak van de Tour

In de korte etappe van vandaag zal de rest van het peloton Quintana niet meer laten ontsnappen. Het is tijd voor de klassementsrenners om de Tour te gaan beslissen en de rit van vandaag lijkt daar geschikt voor. Het hoogste punt van dit jaar wordt bereikt: de top van de Col de l’Iseran ligt op maar liefst 2770 meter boven zeeniveau. Is dit dan de berg waar Alaphilippe definitief gaat afhaken in de strijd om het geel? De Kopgroep verwacht dat hij het moeilijk gaat krijgen.
Maar ze voorspellen dat de winst opnieuw naar een renner gaat die niet meedoet voor het algemeen klassement. Mart zet in op de derde zege voor Simon Yates. Martijn ziet zijn broer Adam vandaag winnen. En Joost heeft alle vertrouwen in Fabio Aru. Daarachter zal de strijd voor het geel losbarsten. Egan Bernal lijkt goede kaarten te hebben voor de eindoverwinning.
Weet jij het beter dan de leden van De Kopgroep? Doe je voorspelling dan voor 15:00 op nporadio1.nl/nattevinger en maak kans op een t-shirt van De Kopgroep!

Mart over Honderd jaar de Gele Trui

In 1986 stond er voor het eerst een Canadees in de Gele Trui. Alex Stieda reed voor de 7-Eleven-ploeg. Hij was wat te laat voor de tweede etappe van de Tour van 1986 en kwam er bij de start achter dat hij zijn tijdritpak aanhad. Hij werd erom uitgelachen, maar wie het laatst lacht lacht het best.
Hij zat in de ontsnapping en daar bleek dat hij geel zou aantrekken aan het eind van de etappe, mits ze een beetje door zouden rijden. Dat deed hij en hij haalde geel. Helaas moest hij daar de volgende dag alweer afscheid van nemen. In de ploegentijdrit kon hij zijn eigen ploeg niet meer bijhouden en dat was het einde van zijn gele trui.

Elke Tourdag: een nieuwe podcast De Kopgroep

Drie gepassioneerde wielren-expert - Mart Smeets, Joost Vullings (EenVandaag) en Martijn Hendriks (NOS) geven in wielerpodcast De Kopgroep hun kijk op de Tour de France. Wat is het nieuws, wat gebeurde er in de geschiedenis van de ronde en wie zijn de kanshebbers? Meer informatie vind je hier. Abonneren kan via iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Ster advertentie
Ster advertentie