Podcast

Evelien de Bruijn: 'Jank niet vooruit!'

foto: ANP Kippafoto: ANP Kippa
  1. Nieuwschevron right
  2. Evelien de Bruijn: 'Jank niet vooruit!'

[AVROTROS] Die liefdesles kan, wat Evelien betreft, zo op een tegeltje. Net als de oneliner "Wie gelukkig is, moet gul zijn". Het zijn de belangrijkste inzichten die haar huidige relatie haar hebben gegeven. Geduldig zijn en vertrouwen hebben, daar is ze goed in.

Ze is inmiddels tien jaar gelukkig met Paul. Een liefde die nogal onstuimig van start ging, want beiden hebben kinderen uit een vorige relatie. "Cupido had heel erg raak geschoten en toen zijn we vol voor die liefde gegaan. Er waren in eerste instantie maar twee mensen en dat waren wij. Maar ik vind wel dat je op een gegeven moment om je heen moet kijken wat voor gevolgen dat heeft."

Toen ze wegging bij haar ex-man, zag ze een romantisch beeld voor zich van 'één groot mooi samengesteld gezin', maar toen bleek dat haar ex-man helemaal niet zat te wachten op contact met haar nieuwe liefde, ging ze "vooruitjanken. Ik wilde geen ruzie en dan kom je in een negatieve spiraal in je hoofd terecht die helemaal niet nodig is".

Het vinden van je eigen rol binnen het nieuwe, samengestelde gezin, zonder jezelf helemaal weg te cijferen, dat vond Evelien best lastig. "Ik heb het wel eens moeilijk gehad hoor, onze eerste vakantie met zijn allen. Ik voelde mezelf wel eens helemaal op de achtergrond verdwijnen." Maar haar geduld werd beloond. "Op een gegeven moment gingen we met een bootje varen en dat ging hopeloos mis, dat werd een fantastisch lacherig verhaal. En op dat moment realiseerde ik me: 'Ik ben nu onderdeel van de nieuwe geschiedenis van deze familie'."

In de podcast Liefdeslessen geven bekende Nederlanders een verrassend openhartige inkijk in hun liefdesleven, vanuit de overtuiging dat we van ieder liefdesverhaal iets kunnen leren. NPO Radio 1-presentator Mischa Blok interviewt hen in de vertrouwde omgeving van hun eigen favoriete kroeg. En die lege barkruk tussen hen in? Die is voor de luisteraar!

{podcast audio="72701" caption="#8 Evelien de Bruijn" }

Waarom Paul zo goed bij haar past? "Ik ben op een hele doortastende man gevallen. Ik vind het heerlijk dat ik iemand heb die af en toe voor mij het voortouw neemt. Maar wanneer ik echt het meest van hem houd, is als hij naast mij in bed de Donald Duck leest en keihard begint te lachen om iets heel doms dat Donald heeft gedaan. En vervolgens zegt 'dat kutwijf van een Katrien Duck, wat háát ik haar toch!' Hij haat haar echt, hij vindt het zo’n belabberd wijf en dat vind ik zo mooi, hoe hij daar helemaal in op kan gaan."

Liefdeslessen

In de NPO Radio 1-podcast Liefdeslessen delen bekende Nederlanders hun liefdeslessen met de luisteraars. Geven ze antwoord op vragen als: Hoe onvoorwaardelijk is de liefde voor je partner? Hoe schipper je tussen vertrouwen en verlatingsangst? Geloof je in monogamie? Iedere donderdagochtend is een nieuwe aflevering te horen in je podcast-app en op nporadio1.nl/podcasts. Ook de liefdeslessen met Maxim Hartman, Cornald Maas en Frans Bauer kun je hier beluisteren, of hieronder.

{podcast audio="71946" caption="#7 Ed Struijlaart" }
{podcast audio="71153" caption="#6 René van Meurs" }
{podcast audio="70332" caption="#5 Maxim Hartman" }
{podcast audio="69500" caption="#4 Lize Korpershoek" }
{podcast audio="68691" caption="#3 Cornald Maas" }
{podcast audio="67781" caption="#2 Frans Bauer" }
{podcast audio="67671" caption="# 1 Willibrord Frequin" }
Ster advertentie
Ster advertentie