Podcast

Podcast thriller 'Wraak': ambitie, macht en #metoo

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast thriller 'Wraak': ambitie, macht en #metoo

[AVROTROS] De nieuwe korpschef Barbara Schaaf (gespeeld door Rifka Lodeizen) is in doodsangst als het dode lichaam van een vrouw verminkt wordt teruggevonden in het Amsterdamse IJ. Het is het lichaam van Monique Zegers en haar dood blijkt de eerste in een reeks moorden die dagelijks het landelijk nieuws domineert.

Video niet beschikbaar

De spannende, achtdelige fictie podcastserie Wraak, verteld door Nazmiye Oral en met stemmen van onder anderen Rifka Lodeizen, Jaap Spijkers, Carine Crutzen, Nasrdin Dchar en Joy Delima, is vanaf nu te beluisteren.

360 graden vormgegeven

Onder leiding van Barbara, die in de race om haar positie als korpschef haar mannelijke concurrent met een #metoo uitschakelde, hebben de moorden prioriteit bij het Amsterdamse politiekorps. Als ze beseft dat de moorden een wraakactie zijn, komt Barbara voor een onmogelijke keuze te staan.

#1 - De Map - Wraak

De podcast Wraak is bedacht en geschreven door Karin van der Meer (Penoza, Nieuwe Buren), de regie is in handen van Hanneke Hendrix (De Kloof, Ik ken iemand die..). De achtdelige podcast is een productie van NPO Radio 1, AVROTROS en Fiction Valley, met ondersteuning van het NPO-fonds. Wraak is de eerste fictie podcastserie in Nederland die geheel 360 graden (of 8D) is vormgegeven waardoor het lijkt alsof je midden in het verhaal staat. De serie is wekelijks per aflevering of in één keer te beluisteren, waarmee het de audiovariant is van een bingeable tv-serie.

#2 - Over Lijken - Wraak

Podcast Wraak

De fictie podcast Wraak gaat over een serie moorden in Amsterdam die het dagelijkse nieuws domineren. De nieuwe korpschef Barbara Schaaf gaat de concurrentie aan met haar mannelijke concurrenten. Je luistert Wraak op de website van Radio 1, in Spotify of in Apple Podcasts.

Ster advertentie
Ster advertentie