Podcast

Podcast De Dag: Nederlandse darters geliefd bij matchfixers

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Nederlandse darters geliefd bij matchfixers

NOS-redacteuren Guido van Gorp en Ben Meindertsma vertellen in de podcast over hun onderzoek naar matchfixing in de dartwereld.

#803 - Nederlandse darters geliefd bij matchfixers - De Dag

Van Gorp en Meindertsma kwamen de afgelopen maanden verschillende signalen van matchfixing in de dartwereld op het spoor. Matchfixers lijken hun pijlen met name op Nederlandse darters gericht te hebben. Ze bieden vooral jonge spelers geld aan om wedstrijden te verliezen.

In podcast De Dag vertellen Guido en Ben over hun onderzoek en hun gesprekken met zowel darters die benaderd zijn als met een fixer die heeft geprobeerd om spelers om te kopen.

De spelersvakbond en de internationale dartautoriteit (DRA) herkennen het beeld. Volgens de DRA is het opvallend dat veruit de meeste meldingen over pogingen tot matchfixing uit Nederland komen. Het O.M. blijkt een onderzoek ingesteld te hebben. Wat is er aan de hand? En is darts een uitzondering of zijn ook andere sporten in Nederland kwetsbaar voor matchfixing?

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie