Podcast

Podcast De Dag: over Thierry Baudet en Freek Jansen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: over Thierry Baudet en Freek Jansen

Freek Jansen was voor Thierry Baudet veel meer dan een fractiemedewerker. Hij was ook een goede vriend, vertrouweling, speechschrijver en geestesverwant. Wie is deze Freek Jansen en waarom wil of kan Baudet niet zonder hem?

#721 - Over Thierry Baudet en Freek Jansen - De Dag

Thierry Baudet heeft vriend en vijand verrast door zich binnen vierentwintig uur niet alleen terug te trekken als fractievoorzitter van Forum voor Democratie, maar ook op te stappen als partijvoorzitter. Hij verklaart zich daarmee solidair met zijn goede vriend en vertrouweling Frederik (of Freek) Jansen, die als voorzitter van de jongerenafdeling van de partij zwaar onder vuur was komen te liggen. Vanwaar deze radicale zet?

Politiek verslaggever Arjan Noorlander van Nieuwsuur vertelt in podcast De Dag over de vriendschap tussen Baudet en Jansen, die veel meer is voor Baudet dan een fractiemedewerker alleen. Waar komt Freek Jansen vandaan, wat was zijn invloed en waarom wil of kan Baudet niet zonder hem?

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie