Podcast

Podcast De Zomerdag: als je hart stopt met kloppen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Zomerdag: als je hart stopt met kloppen

De hartstilstand van voetballer Christian Eriksen tijdens de EK-wedstrijd tussen Denemarken en Finland in juni maakte bij veel mensen grote indruk. De aanmeldingen voor reanimatiecursussen bijvoorbeeld schoten omhoog. Eriksen kreeg snel hulp en overleefde het. Vlak na de bewuste wedstrijd zei hij dat hij graag zo snel mogelijk weer wil terugkeren op het veld.

#908 - De Zomerdag: als je hart stopt met kloppen

Maar wie ooit te maken kreeg met een hartstilstand, weet: het zware deel komt nu pas. Fotografe Janita Sassen portretteerde tientallen mensen die een hartstilstand hebben meegemaakt en bundelde hun verhalen in het boek Even Dood. Iedere situatie van de overlevenden is anders, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: het leven wordt nooit meer hetzelfde.

Podcast De Dag is met zomerstop tot 23 augustus. Tot dan verschijnt elke werkdag De Zomerdag, waarin een selectie van opvallende gesprekken uit de afgelopen maanden herhaald wordt.

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie