Podcast

Podcast De Dag: Coronavrij dankzij potdichte grenzen

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Coronavrij dankzij potdichte grenzen

[NOS] Nieuw-Zeeland is sinds deze week coronavrij en Australië is er bijna, onder meer doordat beide landen de grenzen helemaal gesloten hebben. Daar betalen ze wel een economische prijs voor.

{podcast audio="146646" caption="#603 - Coronavrij dankzij potdichte grenzen" }

Het leiderschap in de landen verschilt enorm, met in Nieuw-Zeeland de linkse, empathische premier Jacinda Ardern aan het roer en in Australië de rechts-conservatieve, wat horkerige premier Morrison. Maar hun aanpak komt behoorlijk overeen en ze boeken groot succes, onder meer door de grenzen potdicht te houden. Zijn deze landen nu echt van het virus af en wat is het gevolg van de gesloten grenzen voor de economie?

In podcast De Dag vertelt de Nederlandse Cynthia Hunefeld hoe Nieuw-Zeeland, waar ze al dertien jaar woont, afgelopen week veranderde van een land met een van de strengste lockdown-maatregelen in de wereld in een land waar nu alles weer mag, zelfs knuffelen. NOS-correspondent Eva Gabeler schetst het leiderschap van premier Morrison die dit jaar eerst geconfronteerd werd met de hevigste bosbranden in decennia en nu met corona.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie