Podcast
EO

'Kabinet Rutte-IV gaat de rit niet uitzitten'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Kabinet Rutte-IV gaat de rit niet uitzitten'

Voormalig spindoctors Jack de Vries en Julia Wouters zijn het in de nieuwste aflevering van hun podcast De Spindoctors over veel dingen oneens, maar over één zaak niet: het kabinet gaat de rit van vier jaar niét uitzitten. "Er liggen zoveel beren op de weg", zegt Jack de Vries.

Met drie parlementaire enquetes in het vooruitzicht, gaat het heel moeilijk worden om het de hele rit vol te houden, denkt De Vries, die het klappen van de zweep als oud-staatssecretaris van Defensie van binnenuit kent. "Ik gun het ze natuurlijk wel, en ik hoop het voor het land, maar als je ziet wat er allemaal nog ligt en wat er nog aankomt, vrees ik het ergste."

Ook Julia Wouters gelooft niet dat het kabinet de eindstreep zal halen: "Ik denk dat er zomaar een situatie kan ontstaan waardoor er belang is voor partijen om eruit te stappen. Dat dat niet gebeurd is afgelopen twee kabinetten, komt omdat partijen slecht in de peilingen stonden en er niks bij te winnen hadden. Maar als D66 de komende periode haasje over kan doen, dan doen ze dat", aldus de rechterhand van oud-vicepremier Lodewijk Asscher.

Meteen luisteren: De Spindoctors over het nieuwe kabinet - De Spindoctors

Dit kabinet wordt ook het laatste kabinet van Mark Rutte, denken ze. "Daar hoeven we geen weddenschap over af te sluiten", aldus Wouters. Het duurt niet lang meer voordat Rutte de langstzittende premier is en daarmee is het voor hem ook klaar, denken de twee spindoctors.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie