Podcast
NTRVPRO

Wie zijn de mannen die naar mannenontmoetingsplekken gaan?

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Wie zijn de mannen die naar mannenontmoetingsplekken gaan?

Heel af en toe hoor je er iets over in het nieuws, als er iemand is mishandeld of een gemeente ervan af wil: mannenontmoetingsplekken. Openbare plaatsen, vaak langs een drukke weg en in het groen, waar mannen komen voor seks. Een goeddeels verborgen parallelle wereld. In de podcast Anoniem intiem onderzoekt Maarten Dallinga een verborgen wereld.

{podcast audio="113613" caption="de podcast Anoniem intiem" }

Geheimzinnigheid

Het fenomeen is omgeven door geheimzinnigheid. Wat is het verhaal achter mannenontmoetingsplekken? Maarten Dallinga zocht contact met deze mannen. Dat lukte meestal niet; de meeste bezoekers zijn als de dood dat bekend wordt dat zij naar dit soort plekken gaan. Drie (voormalige) bezoekers Johan, Wessel en Ben, vertellen openhartig wat er daar gebeurt en waarom zij er naartoe gaan.

Quote

We hadden allemaal thuis een gezin en het mocht nooit in de openbaarheid komen waar we mee bezig waren

Ben

Wessel is 61 jaar, getrouwd met een vrouw, heeft twee kinderen en vijf kleinkinderen en is sinds 8 jaar uit de kast. "Ik bezoek een keer in de week een mannenontmoetingsplek. Ik kom er zo'n 35 jaar, bijna mijn hele seksuele leven."

Op de ontmoetingsplek

Hoe gaat zoiets? "Je parkeert je auto, stapt uit, gaat een sigaretje roken en probeert oogcontact te maken", vertelt Wessel. "Soms zijn er bekenden, soms niet. Als het tot seks komt heb je vaak geen woord gewisseld. Je loopt samen naar een plek toe waar je denkt veilig te staan en dan gebeurt het gewoon."

Ben is 53 jaar, bijna 25 jaar getrouwd geweest met een vrouw met wie hij drie kinderen heeft. Sinds zes jaar is hij gescheiden. "Het is gebeurt dat ik mensen uit mijn eigen dorp tegenkwam. Maar ook zelfs uit mijn eigen toenmalige kerkelijke gemeente."

NTR Podcastprijs 2019

Alle podcasts van de genomineerden zijn hier te beluisteren. Voor meer informatie kijk op Facebook of op ntr.nl/podcastprijs.

Ster advertentie
Ster advertentie