Podcast

De Kopgroep: Rustdag in de Giro

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. De Kopgroep: Rustdag in de Giro

[AVROTROS] In de laatste etappe voor de eerste rustdag van de Giro d'Italia sprintte Peter Sagan naar ritwinst en zagen we Remco Evenepoel zijn concurrent Egan Bernal aftroeven in een tussensprintje. Is Bernal in het roze ook de favoriet om in Milaan in die kleur te eindigen?

#4 - Giro: Oeteltoet (S06) - De Kopgroep wielerpodcast

De heren van de Kopgroep zijn er nog niet uit. Marijn vond de demarrage die Bernal afgelopen zondag etappewinst en de roze trui opleverde indrukwekkend, maar Mart is nog niet heel enthousiast. "De tenoren hebben hun gezang nog binnen gehouden, er is nog heel veel mogelijk." Martijn merkt op dat Bernal na de tijdrit op 20 seconden achterstand van Evenepoel aan deze Giro begon, maar inmiddels op 14 seconden voorsprong staat. "Hij heeft dus al 34 seconden op Evenpoel gewonnen, als we dat de strijd vinden."

Oeteltoetel

Verder spreken de mannen onder andere over de afvallers in de koers tot nu toe, de magie van Quickstep en feestende en rokende renners. Mart herinnert zich een nooit uitgezonden interview met Sagan op Curaçao. "Hij was als een oeteltoetel zo bezopen tijdens dat gesprek, en dat speelde zich af om 11 uur 's ochtends! Hij was daar met z'n broer en nog twee andere drinkematen. Ik heb zelden van mijn leven topsportmensen zo veel alcohol naar binnen zien gieten zoals zij dat deden." Michael kent die taferelen op Curaçao, waar renners na het seizoen door Amstel Gold Race directeur Leo van Vliet werden uitgenodigd. "Ik ken renners die gingen er met vriendin heen, en kwamen zonder vriendin terug!"

Strade Bianche etappe

In het Routeboek wordt vooral uitgekeken naar de etappe van woensdag, die te boek staat als de 'Strade Bianche' etappe van deze Giro. Meer dan 35 kilometer zullen over grind worden afgelegd, volgens Martijn niet te vergelijken met de gravel die we hier in Nederland kennen. De heren steken hun Natte Vinger in de lucht en voorspellen de uitslag van de etappe. Mart: "Evenepoel wint, met 19 seconden voorsprong op de rest." Michael hoopte aan een voorspelling te ontkomen, maar wordt onder druk gezet en voorspelt winst voor Bernal. "Dit soort ritten behoren een beetje toe aan de klassementsrenners, ik heb wel een voorkeur voor de strijd tussen de grote mannen. Marijn zet zijn geld als bestuurslid van de Thomas DeGendt fanclub in op deze Belgische renner en Martijn gaat voor de Nederlandse vlag met Bauke Mollema. Weet jij het beter? Laat dan hier jouw voorspelling achter voor de etappe van woensdag en win een Giroroze mondkapje!

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie