Podcast

De Zomerdag: hoe Musk en Bezos de ruimte veroveren

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. De Zomerdag: hoe Musk en Bezos de ruimte veroveren

Als je zo rijk bent als Elon Musk en Jeff Bezos is zelfs de sky niet meer de limit: de twee rijkste mensen van de wereld zetten daarom vaart achter het realiseren van hun ruimtedroom. Elon Musk wil mensen naar Mars brengen en Jeff Bezos zoekt het dichter bij huis: hij wil miljoenen mensen laten wonen en werken op de maan.

#900 - De Zomerdag: hoe Musk en Bezos de ruimte veroveren

Ronald Klompe van het Nationaal Ruimtevaart Museum bij Aviodrome vertelde in februari, nadat er voor de zoveelste keer in korte tijd een raket van SpaceX was ontploft, over de ongelooflijke vorderingen die het bedrijf van Elon Musk de afgelopen twintig jaar heeft gemaakt. Hij loopt mijlenver voor op Bezos en volgens Klompe zijn we getuige van een man die van sciencefiction in rap tempo werkelijkheid maakt.

De podcast De Dag is met zomerstop tot 23 augustus. Tot dan verschijnt elke werkdag De Zomerdag, waarin een selectie van opvallende gesprekken uit de afgelopen maanden herhaald wordt.

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie