Podcast

Podcast Waarom #3: Hoe goed ken je je vrienden écht?

foto: Waaromfoto: Waarom
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast Waarom #3: Hoe goed ken je je vrienden écht?

[VPRO] Hoe goed ken je je vrienden écht? Eva zoekt naar alle details van de laatste dagen van Bjorn. Zo gaat ze naar de hotelkamer waar Bjorn zijn laatste dag verbleef en een einde aan zijn leven maakte. Uit de afscheidsbrief en het politiedossier blijkt dat de zelfdoding minutieus was voorbereid en samen met de ouders leest Eva over de laatste minuten van Bjorn.

Waarom #3: Hoe goed ken je je vrienden écht?

Welk effect hebben al deze details op de nabestaanden? Moeten we dit allemaal wel willen weten? Eva ontdekt dat twee andere jongens betrokken waren bij de zelfmoordpoging.

Abonneer je nu!

Luister de afleveringen van de podcast Waarom via nporadio1.nl/podcasts, op iTunes, Stitcher. of via vpro.nl/waarom. Abonneer je nu om geen aflevering te missen!

Waarom?

Waarom is een vijfdelige podcast van Eva Moeraert en de VPRO over vriendschap, onverwerkt verdriet en de donkere zijde van de jaren 90. Waarom stapten Bjorn en Tom in 1997 samen uit het leven? Waarom had nog nooit iemand gehoord van Tom? Wat voor rol speelde de metal grunge-muziek waar Bjorn naar luisterde in deze keuze? En waarom zijn ouders en vrienden twintig jaar lang nooit op zoek gegaan naar antwoorden?

In de eerste aflevering doorbrak maker Eva Moeraert, de voormalige vriendin van Bjorn, de stilte. Ze zocht contact met zijn ouders, gaat langs bij zijn oude scoutingclub en schoolvrienden. In de tweede aflevering nam ze de rol die muziek speelde in Bjorns leven onder de loep. Luisteren?

Ster advertentie
Ster advertentie