Podcast

Podcast De Dag: 'De boer die best wil, wordt gek in Nederland'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: 'De boer die best wil, wordt gek in Nederland'

Boeren voelen zich niet gesteund, dat mag na gisteren geen geheim meer zijn. Hans Marijnissen en Joop Bouma van Trouw wisten dat al lang. Zij begonnen vorig jaar het project 'De staat van de boer', om te onderzoeken wat er nou broeit in de agrarische sector.

{podcast audio="116004" caption="#427 - 'De boer die best wil, wordt gek in Nederland'" }

"In de geluiden op het Malieveld hoor je ook de stem van de veevoederfabrikant en de fabrikant van bestrijdingsmiddelen. (..) En eventueel extra geld voor boeren gaat uiteindelijk toch naar de Rabobank."

Marijnissen en Bouma zaten aan tafel bij boeren die zich niet vertegenwoordigd voelen, leed in stilte door moeten maken, iedere keer weer iets anders moeten doen en naar de mond gepraat worden. "De boer die best wil, wordt gek in Nederland."

Elke werkdag staat er rond 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie