Podcast

PowNed lanceert podcast: De Roast van Joost

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. PowNed lanceert podcast: De Roast van Joost

[POWN] Zaterdag 28 maart lanceert PowNed de NPO Radio 1-podcast De Roast van Joost. Elke zaterdag werpt Joost Eerdmans een blik op de week die achter ons ligt. Hij legt mensen en zaken uit het nieuws op de grill en deelt schouderklopjes uit aan zij die iets bijzonders hebben gedaan.

{podcast audio="125441" caption="Trailer" }

"Ik heb er enorm veel zin in om de komende 10 weken de luisteraar mijn kijk op het nieuws voor te schotelen", zegt Eerdmans. "Sinds 2018 mag ik op NPO Radio 1 Door de bril van Eerdmans maken. Met prominenten zoals voormalig VVD-leider Frits Bolkestein, burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam, journaliste Fidan Ekiz, politiechef Frank Paauw van Amsterdam en schrijver Leon de Winter nam ik het nieuws uit een bepaald jaar door. Nu ga ik de week beschouwen."

Observaties over de coronacrisis

In de eerste aflevering deelt Eerdmans zijn observaties over de coronacrisis. "In deze crisistijd is duiding en mening erg belangrijk. De podcast start op een belangrijk tijdstip. Ik ga mijn best doen om elke zaterdag informatie en richting te geven aan de luisteraars."

“Het nieuws en de nieuwsmakers die mij opvallen zullen in De Roast van Joost een plek krijgen. Alles en iedereen komt aan de beurt. Van links tot rechts. Ik kijk niet naar sekse, (politieke) kleur, geslacht of leeftijd. Iedereen die in de week die achter ons ligt opvalt, positief of negatief, wordt besproken."

"Ik ga roasten, maar ook toosten op mensen die iets goeds of bijzonders hebben gepresteerd. In de eerste aflevering is deze 'toost van Joost' voor het tv-programma dat deze week voor het laatst te zien is: De Wereld Draait Door. Wie of wat 'de Roast van Joost' krijgt? Daarvoor moet je je abonneren op de podcast."

'scherp, maar boven de gordel'

"Ik zal, zoals PowNed is, scherp zijn en altijd boven de gordel uitdelen. Soms zal ik hard zijn als een muur, soms met een knipoog, maar altijd met open vizier. Links of rechts, populistisch of niet-populistisch, genderneutraal of niet, dat maakt bij deze roast niet uit. Iedereen komt aan de beurt. De Roast van Joost is volledig politiek correct! Ik zoek naar schijnheiligheid, een extreme uitspraak of beslissing, een domme politieke uitglijder of gewoonweg een gevaar op de weg."

Eerdmans kijkt in zijn podcast ook naar het wel en wee van de Haagse politiek. In de rubriek 'Bonje op het Binnenhof' antwoord op de vraag wat er speelt in de Haagse wandelgangen en achterkamertjes.

De komende 10 weken is elke zaterdag een verse aflevering van De Roast van Joost te horen. Luisteraars kunnen ook roasten. Tips zijn welkom via roast@powned.tv

'De Roast van Joost' is elke zaterdag te beluisteren op de kanalen van NPO Radio 1 of via de podcast-apps.

Ster advertentie
Ster advertentie