Podcast
NTRVPRO

Schaamtevolle gebeurtenissen leveren de sterkste, meest intense herinneringen op

foto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Schaamtevolle gebeurtenissen leveren de sterkste, meest intense herinneringen op

Of het nu op kantoor is, tijdens een internationale vlucht, in de kerk, bij het kerstdiner of in bed: schaamtevolle gebeurtenissen leveren de sterkste, meest intense herinneringen op. In DOCS een serie pijnlijke, korte verhaaltjes van nieuwe makers. Pijnlijk omdat het over gênante onderwerpen en gebeurtenissen gaat, omdat het letterlijk pijn doet, of… allebei.

#79 - Pijnlijke verhalen - DOCS

In het kader van de Oorzaken Podcast Academy maakt een groep jonge makers een reeks zeer korte documentaires die je tenen doen krommen en je maag in elkaar doen krimpen. De makers slaagden erin om mensen aan het woord te laten over gebeurtenissen die zo gênant zijn dat je er normaal niet over praat. Een selectie van de pijnlijkste verhalen die daaruit voortkwamen zijn ten horen in DOCS.

Collectant – Joep van Osch

Hoe is het als alle ogen op je gericht zijn, terwijl je het meest verlegen jongetje op aarde bent? Een jonge collectant in de kerk doet een pijnlijke ontdekking met een verlossende uitwerking.

Noise cancelling headphones – Geert Vlieger

Je bent jong, je voelt je een strong independent woman en dus trek je de stoute schoenen aan en gaat op reis: New York City. Met je hoofd in de wolken besluit je te flirten met die knappe jongen die achter je zit in het vliegtuig, terwijl je voor het eerst je nieuwe noise cancelling headphone uittest. En tjonge, wat werkt dat goed!

Niet de climax – Mia Fazecas

Gesprekken tijdens het kerstdiner zijn vaak ongemakkelijk, maar sommige zijn echt gedenkwaardig. Dat kan vooral gebeuren als je naast je conservatieve oma komt te zitten en je ondanks je hoge cijfer voor biologie, de juiste begrippen nog niet helemaal op een rijtje hebt.

Taart – Iris Mimon

Jarenlang is het gelukt zijn verjaardag geheim te houden voor zijn collega’s, om maar niet aan mee te hoeven doen aan de rituelen die gepaard gaan met een Nederlandse kantoorverjaardag. Maar op een ochtend dreigt alles anders te lopen.

Voor-huid – Jolijn Sterk

Twee mensen ontdekken het belang van een klein stukje vel. Een verhaal over liefde, beknelling en bevrijding.

DOCS

Iedere week brengt DOCS persoonlijke, indringende documentaires over zeer uiteenlopende onderwerpen. Soms actueel, soms tijdloos, altijd bijzonder. De documentaires van DOCS zijn onder andere te horen in de NPO Luister app, of via de website of app van NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie