Podcast

Podcast De Zomerdag: toen iedereen dacht dat Rutte weg moest

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Zomerdag: toen iedereen dacht dat Rutte weg moest

Mark Rutte zit al meer dan tien jaar in het Torentje in Den Haag en heeft vele crises overleefd. Maar dit voorjaar was er een moment dat de Tweede Kamer er serieus rekening mee hield, dat hij na al die tijd op zou stappen.

#885 - De Zomerdag: toen iedereen dacht dat Rutte weg moest

Er was dit jaar een moment dat vriend en vijand er serieus rekening mee hield dat Mark Rutte na tien jaar macht een stap opzij moest zetten. Vlak na de verkiezingen leidden de mislukte verkenning en 'functie elders-gate' tot een urenlang debat dat draaide om zijn geloofwaardigheid. Daar werd Kamerbreed ernstig aan getwijfeld, maar Rutte zelf dacht niet aan opstappen.

Hoe serieus nam hij het debat eigenlijk, vroeg hoogleraar leiderschap Janka Stoker zich af in podcast De Dag. Ruttes houding laat volgens haar zien hoe tien jaar premierschap zijn perspectief heeft veranderd en hoe hem dat in de problemen kan brengen.

De podcast De Dag is met zomerstop tot 23 augustus. Tot dan verschijnt elke werkdag De Zomerdag, waarin een selectie van opvallende gesprekken uit de afgelopen maanden herhaald wordt.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie