Podcast

Week van de Podcast: Tania Kross recenseert Making an Opera

AVROTROS
foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Week van de Podcast: Tania Kross recenseert Making an Opera

De laatste keer dat ze zelf auditie moest doen voor een rol kan operazangers Tania Kross zich niet herinneren. En dat is eigenlijk jammer. "Ik hou daarvan. Ik vond het zo leuk om te doen. Ik ben niet nerveus ingesteld."

#76 - Tania Kross recenseert Making an Opera

In Miss Podcast kiest presentator Mischa Blok een bestaande podcast die bij haar hoofdgast past. Aan deze hoofdgast de taak om de betreffende podcast te beluisteren en te recenseren.

Aangezien mezzosopraan Tania Kross heeft opgetreden op podia over de hele wereld, lag de podcast Making an Opera voor de hand.

#1 - Akte 1: Audities

In Making an Opera volgt Stef Visjager zangers en het artistieke team achter de schermen bij het maken van de opera Ritratto van Willem Jeths. De wereld van de jonge zangers achter de schermen kent vaak minstens zoveel drama als de opera zelf. Dat hoort er volgens Tania Kross ook bij. "Er moet wrijving zijn als iets wil blinken."

Realistisch

"Ik vond de podcast heel leuk", zegt Tania Kross enthousiast. Maar geeft de podcast ook een realistisch beeld? "Ja dat wel. Alleen het is een auditie van mensen in De Nationale Opera Studio, en die opera werd gemaakt voor de Nationale Opera. Dus ze zijn al een fase verder om dichter bij de opera te komen dan als je een losse auditie zou hebben. Daarom is het toch anders."

Miss Podcast

In Miss Podcast ontvangt presentator Mischa Blok een bekende Nederlander en praat over de belangrijkste geluiden uit zijn of haar leven en ze recenseren een podcast die bij de gast past. Miss Podcast is van maandag tot en met donderdag tussen 01:00 en 02:00 uur op NPO Radio 1. Natuurlijk op alle andere momenten te beluisteren in de podcastapps van Apple, Spotify, Google, via het nieuwe platform NPO Luister en via de site van NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie