Podcast

Podcast Daders is nu te bingen: alle afleveringen staan online

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast Daders is nu te bingen: alle afleveringen staan online

[AVROTROS] Het tweede seizoen van 6-delige podcastserie Daders staat in zijn geheel online. Wachten op de volgende aflevering is dus nu niet meer nodig!

{youtube url="https://www.youtube.com/watch?v=TQ1guxM2UT8" start="false"}

In Daders gaat podcastmaker Cas de Jong van EenVandaag op zoek naar hoe moordenaars, ex-TBS'ers en andere zware criminelen tot hun daden zijn gekomen.

Vincent van Gogh-roof

In de laatste aflevering spreekt Cas met Okkie. Hij heeft meer dan 10.000 inbraken en diefstallen op zijn naam staan, maar werd vooral bekend door de brutale roof van twee Vincent van Gogh-schilderijen.

{podcast audio="1348091" caption="#6 - Okkie (Vincent van Gogh roof) (S02)" }

Met ogenschijnlijk gemak slaagde hij erin deze wereldberoemde meesterwerken te stelen uit het museum. Keer op keer is Okkie politie en justitie te slim af, omdat hij met bijna militaire precisie te werk gaat en nergens sporen achterlaat. Ook is hij bij talloze spectaculaire bankkraken betrokken. Zo laat hij zich een heel weekend opsluiten in een kluis in een bank in Arnhem en gaat hij er met een enorme buit vandoor.

Twee seizoenen

In de eerste aflevering van seizoen 2 spreekt Cas met Mike (29) die zijn vriendin op gruwelijke wijze om het leven bracht. Ook voormalig drugscrimineel Daniel (aflevering 2) bleek tot het ergste in staat te zijn toen hij meedraaide in de top van de georganiseerde misdaad in Nederland. Openhartig spreekt hij over meerdere liquidaties waar hij bij betrokken was.

Daarnaast komen ex-terrorist Jason en drie andere criminelen aan het woord. Ripdealer Eric (50) die met nietsontziend geweld criminelen onder druk zette om geld te incasseren, Nina (48) die als enige vrouw opereerde in de leiding van een drugssyndicaat waar miljoenen in omgingen - en de Vincent van Gogh-rover Okkie (49). Er zijn nu twee seizoenen van Daders. Een overzicht van alle afleveringen vind je hier. Alle afleveringen luister je in jouw favoriete podcast-app.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie