Naar homepage
Podcast

Podcast De Dag: verspreiden kinderen corona toch vaker dan gedacht?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: verspreiden kinderen corona toch vaker dan gedacht?

Steeds meer kinderen, met name tieners, krijgen corona en dat leidt opnieuw tot discussie over het coronabeleid op scholen. Hoe komt het dat leerlingen vaker positief testen? Zijn ze toch besmettelijker dan aanvankelijk gedacht?

#722 - Verspreiden kinderen corona toch vaker dan gedacht?

Het RIVM en het kabinet maken zich zorgen over het aanhoudende hoge aantal nieuwe coronabesmettingen. De daling van de cijfers is gestagneerd en er is één groep waar het aantal infecties aan het stijgen is: tieners nemen een steeds groter deel van het aantal besmettingen voor hun rekening. Het leidt opnieuw tot discussie over het coronabeleid op scholen. Zo wil het OMT onderzoeken of het verlengen van de kerstvakantie kan bijdragen aan een dip in de cijfers.

Hoe komt het dat het aantal besmettingen onder kinderen oploopt? Zijn zij toch besmettelijker dan aanvankelijk gedacht? NOS-gezondheidsredacteur Rinke van den Brink vertelt in podcast De Dag wat de nieuwste inzichten zijn over corona bij kinderen, wat hun rol is in de verspreiding en welke maatregelen op scholen zouden kunnen bijdragen aan het indammen van het virus.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie