Podcast

Nieuw: NPO Radio 1 Boekenpodcast

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuw: NPO Radio 1 Boekenpodcast

Presentatoren van NPO Radio 1 vertellen in de nieuwe Boekenpodcast over pas uitgekomen boeken die hen aanspreken.

{podcast audio="82641" caption="Jellie Brouwer en Pieter van der Wielen over: Seretonine, Nachtouders, Ooit gelukkig en Otmars zonen" }

Er gaat geen dag voorbij of in een van de programma’s op NPO Radio 1 is een schrijver te gast van een nieuw boek dat is verschenen. Dat kan een roman zijn, maar ook een non-fictie boek. Ter gelegenheid van de boekenweek lanceert NPO Radio 1 deze week een boekenpodcast waaraan vrijwel alle omroepen meewerken.

"We vragen onze presentatoren twee of drie boeken te kiezen die in hun programma aan de orde zijn geweest", vertelt NPO Radio 1-podcastcoördinator Wim Eikelboom. "Het is geen recensie-podcast, maar vooral een inspiratie-podcast, waarin je als luisteraar tips aangereikt krijgt over boeken waarover onze presentatoren enthousiast zijn."

De NPO Radio 1 Boekenpodcast verschijnt tweewekelijks op vrijdag. Presentatoren die meedoen zijn onder meer Pieter van der Wielen van Nooit Meer Slapen (VPRO), Jellie Brouwer van Kunststof (NTR), Menno Bentveld van Vroege Vogels (BNNVARA), Mieke van der Weij van Nieuwsweekend (OmroepMAX) en Julie Blussé van OVT (VPRO).

Schuldstapel

"Voor mijn programma lees ik ruim 1 boek per week", vertelt Jellie Brouwer in de eerste aflevering. "Ik heb ook een schuldstapel van boeken waar ik niet aan toekom", bekent Pieter van der Wielen.

De boeken die Jellie Brouwer en Pieter van der Wielen in de eerste aflevering van de NPO Radio 1 Boekenpodcast bespreken zijn:

Seretonine van Michel Houellebecq

Nachtouders van Saskia de Coster

Ooit gelukkig van Nico Dijkshoorn

Otmars zonen van Peter Buwalda

Boekenpodcast

De NPO Radio 1 Boekenpodcast verschijnt tweewekelijks op vrijdag. Onze presentatoren bespreken in wisselende duo’s recent verschenen boeken. De podcast is hier te beluisteren en te downloaden via Stitcher.

Ster advertentie
Ster advertentie