Podcast
VPRO

Radio Cinema: De Oscars staan voor de deur!

foto: Radio Cinemafoto: Radio Cinema
  1. Nieuwschevron right
  2. Radio Cinema: De Oscars staan voor de deur!

Een acteur kan met de verkeerde envelop opkomen, Jennifer Lawrence kan vallen... Het is weer tijd voor de grootste filmprijzen van het jaar. En die zijn nooit vrij van incidenten, roddels en geruchten.

Daarom bespreken Pieter van der Wielen en Maartje Willems ze alvast in de podcast Radio Cinema met Gerhard Busch. Naast de gossip komen natuurlijk ook de kanshebbers zoals Roma en The Favourite voorbij.

Radio Cinema: De oscars

Opvallend is bijvoorbeeld dat de Oscars dit jaar presentatorloos zijn, nadat komiek Kevin Hart zich in december terugtrok vanwege vermeende, controversiële tweets van een aantal jaren terug. Plan B? De 'grote namen' onder de acteurs reiken de prijzen uit. Van der Wielen: "Elke presentator weet: Als ze je een week van tevoren bellen zijn er problemen en moet je 'nee' zeggen."

Quote

Elke presentator weet het. Als ze je een week van tevoren bellen, zijn er problemen en moet je 'nee' zeggen.

Eighth Grade

Naast de Oscars in Radio Cinema ook aandacht voor Eighth Grade. De komedie van Bo Burnham gaat over de dertienjarige Kayla Day die bijna naar de middelbare school mag, maar ondertussen met alle problemen kampt waar je als tiener mee te maken kan krijgen. Van acné tot geen contact meer hebben met je ouders. Kayla zoekt een uitweg in haar telefoon.

Radio Cinema: Eighth Grade

Radio Cinema

Radio Cinema is dé podcast over film die je woensdagnacht tussen 01.00 en 02.00 uur hoort in Nooit Meer Slapen. Elke week gaat Pieter van der Wielen samen met filmjournalist Maartje Willems in gesprek over de laatste films. Volg Radio Cinema via Nooit Meer Slapen en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie