Podcast
AVROTROS

Talitha Muusse mist karakter bij de huidige talkshowpresentatoren

foto: Eigen beeldfoto: Eigen beeld
  1. Nieuwschevron right
  2. Talitha Muusse mist karakter bij de huidige talkshowpresentatoren

"Het gaf veel stress, het was pittig, zeker hoe het afliep." Zo kijkt Muusse terug op de periode waarin ze talkshow Op1 presenteerde. "Ik werd aangenomen om rebels te zijn en vernieuwing te brengen en vervolgens voelde ik de ruimte niet om dat daadwerkelijk te doen. Toen ben ik zelf weggegaan", vertelt ze in MISCHA!.

#2 - Talitha Muusse

Sindsdien is ze bewuster gaan nadenken over haar eigen principes. En is ze zichzelf daardoor meer gaan waarderen. "Die trots was heel fijn om te voelen. Ik weet nu dat mijn eigen principes belangrijker zijn dan carrièrekansen, status of geld."

Spastisch

Sommige mensen wezen haar erop dat ze meer een talkshowgast was dan een talkshowpresentator. Onzin, vindt Muusse. "Ik houd van interviewen én van opiniemaken. Ik vind dat we veel te spastisch met die rollen omgaan. We willen een soort van neutrale wezens aan het hoofd van een talkshowtafel. Kleurloze wezens, en dan ontstaat er juist geen dynamiek."

Muusse vervolgt: "Dan wordt er als argument gebruikt dat gasten dan niet meer bij je aan tafel willen zitten, maar politici, intellectuelen, schrijvers, die willen juist tegenover iemand zitten die bagage meeneemt, dat maakt het publieke debat veel spannender dan die geveinsde neutraliteit die eigenlijk niet neutraal is (...) Het is ook een neerkijken op de kijker, alsof die niet zelf een gewogen oordeel kan maken, nou dat kan de kijker ontzettend goed."

Weinig karakter

Wat ze vindt van de huidige talkshowpresentatoren? "We hebben in mijn optiek geen personalities aan het hoofd van de talkshowtafels. Er zijn personalityshows, een Jinek en een Beau, maar ik zie er heel weinig echt karakter in door. Zo jammer, publiek debat gaat juist over het openlijk gedachten met elkaar laten botsen."

Luister hier het hele interview met Talitha Muusse terug!

#2 - Talitha Muusse

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie