Podcast

Podcast De Dag: waarom Japan de Olympische Spelen niet afblaast

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: waarom Japan de Olympische Spelen niet afblaast

Het verzet in Japan tegen de Zomerspelen groeit. Een grote meerderheid van de bevolking wil dat de Spelen uitgesteld of geschrapt worden. Maar de regering wil er niets van weten.

{podcast audio="1439201" caption="#843 - Waarom Japan de Olympische Spelen niet afblaast" }

Zeventig procent van de Japanners wil dat de Olympische Spelen opnieuw uitgesteld of zelfs helemaal geschrapt worden. Het land zit middenin de vierde coronagolf en pas twee procent van de bevolking is gevaccineerd. Wat gebeurt er als er over twee maanden 160-duizend atleten, begeleiders, verslaggevers en sponsors vanuit de hele wereld naar Japan komen? Alle deelnemers moeten dan ook iedere dag getest worden, waarvoor zorgpersoneel uit Japan wordt ingezet.

Het verzet tegen de regering neemt, zeker voor Japanse begrippen, uitzonderlijke vormen aan. En meer nog dan over de Spelen, zegt dat iets over een groeiende onvrede in Japan over allerlei andere onderwerpen, zegt oud-diplomaat Freek Vossenaar in podcast De Dag. De organisatie van de Olympische Spelen is volgens hem een 'lose-lose' situatie geworden, maar doorgezet zal er, want voor Japan hangt er volgens Vossenaar te veel vanaf.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie