Naar homepage
Podcast

Podcast De Dag: Over de moeizame mondkapjesdiscussie in Nederland

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Over de moeizame mondkapjesdiscussie in Nederland

Er is lang verzet geweest tegen een landelijke maatregel om mondkapjes te dragen, maar nu is er toch een Kamermeerderheid voor. Wat weten we nu meer over de zin en/of onzin van mondkapjes dan aan het begin van de pandemie?

#682 - Over de moeizame mondkapjesdiscussie in Nederland

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat er niet alleen in een paar grote steden maar in het hele land mondkapjes gedragen worden in publieke binnenruimtes. Verzet tegen een landelijke regel is er lang geweest, niet in de laatste plaats vanuit het OMT. Wat hield Nederland zo lang tegen? Wat is er nu aan de situatie veranderd? En wat weten we inmiddels meer over de zin en/of onzin van mondkapjes?

In podcast De Dag vertelt wetenschapsjournalist Jop de Vrieze van Nieuwsuur hoe de discussie over mondkapjes zich het afgelopen halfjaar heeft ontwikkeld in Nederland en wat de wetenschappelijke inzichten inmiddels zijn. Terwijl de WHO al in juni adviseerde om mondkapjes te dragen, hield het kabinet hier de boot af. Wat was daarin de rol van het RIVM?

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie