Naar homepage
Opinie & Commentaar

Eigenaar partijkantoor Forum weet niet wie de huur nu overmaakt
WNL

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Eigenaar partijkantoor Forum weet niet wie de huur nu overmaakt

De vastgoedbaas van het pand waarin het kantoor van Forum voor Democratie is gevestigd, Cor Verkade, weet niet precies wie de huur nu overmaakt. Dat zegt hij in WNL Opiniemakers op NPO Radio 1. "Ik ben heel benieuwd wie op die knopjes duwt, maar de partij is er nog steeds."

Verkade, zelf lid van Forum, is erg verdrietig gestemd door de recente gebeurtenissen. "Ik vind het stuitend wat er geschreven en gebeurd is", zegt hij. "Ik ben blij dat Nicki Pouw-Verweij die brief in het openbaar gegooid heeft, want dat moest gebeuren."

'Desnoods een keer met Thierry naar Auschwitz'

Baudet heeft vrijdagavond nog tegen hem gezegd dat hij geen antisemiet is. "Anders heb je bij mij geen plek", beklemtoont Verkade, die een antisemitisme preventie-stichting heeft mede-opgericht. "Ik wil desnoods een keer samen met Thierry naar Auschwitz gaan om het hem af te leren."

Maar eerst wil Verkade nog met Baudet in gesprek over zijn omstreden uitspraken. Zo noemt hij de uitspraak 'iedereen die ik ken is een antisemiet' een "soort puberale, vreemde verspreking van een man die snel te hoog op het paard geklommen is".

De vastgoedbaas denkt nog altijd dat Nederland iemand nodig heeft als Baudet, omdat hij mensen naar de stembus trekt die anders niet zouden stemmen. "Dat charisma is nodig."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie