Op weg naar Olympia

Brussel is aanslagen voorlopig nog niet te boven

  1. Nieuwschevron right
  2. Brussel is aanslagen voorlopig nog niet te boven

Verslaggever Anne van der Veen vertelt over haar beleving in Brussel, dat in vele opzichten niet meer hetzelfde is als voor de aanslagen.

"Vandaag ben ik in Brussel. Het eerste wat me opvalt, is de gespannen sfeer in de stad. Overal politie en je hoort voortdurend sirenes. Ik woon zelf in Amsterdam, toch ook een grote stad, maar daar is de sfeer echt anders. Ik spreek met twee jongens, die ondanks de terreurdreiging Brussel weer aantrekkelijk willen maken voor toeristen. 'Sprout To Be Brussels' heet de beweging, de slogan moet net zo populair worden als 'I love New York'. "In Brussel hebben we niet alleen de problemen van de aanslagen, we hebben ook mobiliteitsproblemen, staan te veel in de file, de tunnels staan bij wijze van op instorten. Er was echt wel nood om met een project te starten."


Voor de ondernemers in de stad, vooral die in toeristisch gebied is het wachten op betere tijden. Nu met alleen deze week al twee keer een gesloten Centraal Station, blijven de mensen weg.


En als ik het zo zie duurt het wel even voordat Brussel de aanslagen weer te boven is. De sfeer is er echt anders dan de vorige keer dat ik er was, voor de aanslagen.

Voor nu laat ik Brussel achter me en ga naar Gent.

À demain, Anne

Op weg naar Olympia
Acht weken lang tellen we af naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Da doen we door in die periode langs verschillende Europese steden te reizen waar ooit de Spelen werden gehouden, in een estafette van verslaggevers. Deze week: van Antwerpen naar Parijs met Anne van der Veen.

Ster advertentie
Ster advertentie