Op weg naar Olympia

Vervoersmiddel 'Blablacar' nieuw in België

  1. Nieuwschevron right
  2. Vervoersmiddel 'Blablacar' nieuw in België

[KRO-NCRV] Verslaggever Anne van der Veen ontdekt een nieuwe manier van reizen. En het is ook nog eens spotgoedkoop.

Ik wil van Gent naar Parijs. Ik zou natuurlijk de TGV kunnen nemen, maar zo op het laatste moment is dat erg duur. Ik ga een nieuwe, steeds populairdere manier van reizen proberen: Blablacar.

Bij Blablacar kan je voor een klein bedrag bij particulieren in de auto instappen. Een soort carpoolen dus. De website in België is pas drie maanden oud en er zijn geen ritjes vanuit Gent. Wel vanuit Brussel. Dus ga ik weer met de trein naar Brussel waar ik bij een ouder echtpaar instap. Het echtpaar doet vooral voor het milieu mee met Blablacar, maar ook omdat ze het gezellig vinden om met jonge mensen te praten.


Volgens hen is het niet eng, deze manier van reizen, er zijn allemaal checks ingebouwd zodat je kan controleren wie er bij je de auto inkomt. De rit duurt ruim drie uur en is aangenaam. Je moet het wel leuk vinden om wat te kletsen, want slapen in de auto voelt toch wat onbeleefd.

Uiteindelijk kost de rit me 18 euro en ik was nog 9 euro kwijt om vanuit Gent in Brussel te komen. Morgen ga ik Parijs in en het is nog 43 dagen tot Olympia..

A demain, Anne.

Op weg naar Olympia
Acht weken lang tellen we af naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Da doen we door in die periode langs verschillende Europese steden te reizen waar ooit de Spelen werden gehouden, in een estafette van verslaggevers. Deze week: van Antwerpen naar Parijs met Anne van der Veen.

Ster advertentie
Ster advertentie