Onderzoek
KRO-NCRV

Nieuwe podcast Pointer Talk: onderzoek op een presenteerblaadje

foto: Pointerfoto: Pointer
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe podcast Pointer Talk: onderzoek op een presenteerblaadje

Vanaf vandaag start Pointer met de podcast Pointer Talk. Journalisten Esmee Dirks en Benjamin de Bruijn praten iedere week met een collega van de Pointer-redactie over een aansprekend dossier. Daarmee willen de makers het grondige werk van de onderzoeksjournalisten op een toegankelijke manier uitleggen.

#1 In de ban van de wolf - Pointer

De podcast Pointer Talk bespreekt iedere maandag in een nieuwe aflevering een onderzoek van Pointer. Bijvoorbeeld: de problemen in de kinderopvang, de aanwezigheid van de wolf in Nederland en jeugdcriminaliteit - de thema's zijn altijd actueel en urgent. De toon is luchtig, niet gespeend van humor maar de inhoud is leidend. De makers vertellen over de stappen die ze hebben gezet in hun onderzoek, over de gemaakte afwegingen en over welk effect het onderzoek heeft gehad. Ook zoeken de journalisten in de podcast naar een oplossing voor het probleem en leggen deze voor aan een expert. Is de aangedragen oplossing kansrijk, of kansarm?

Esmee Dirks en Benjamin de Bruijn zijn beiden ervaren podcastmakers en werken als onderzoeksjournalist op de Pointer-redactie. Dirks is bekend als nieuwslezer bij NPO Radio 4 en NH Media, en is podcastredacteur bij onder meer NRC Vandaag en Dit wordt het nieuws van Nu.nl. De Bruijn maakte eerder de podcast Flot! over componist Marius Flothuis die de oorlog overleefde dankzij muziek en De Muur, een wielerpodcast van het gelijknamige literaire wielertijdschrift.

Pointer Talk, vanaf maandag 3 april iedere week via je favoriete podcastapp, of beluister ze via deze pagina.

Gerelateerde podcast

Pointer

Pointer

Ster advertentie
Ster advertentie