Artiesten komen massaal met nieuwe kersthits

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Artiesten komen massaal met nieuwe kersthits

De kersthits vliegen je vanaf deze week om de oren op de Nederlandse radio. Het zijn vooral de oude hits die weer uit de mottenballen worden gehaald. Last Christmas is al 31 jaar oud en Mariah Carey’s kersthits stammen uit 1994. Allemaal uit de vorige eeuw, dus wordt het niet eens tijd voor enkele nieuwe kerstklassiekers? Lang was het niet meer populair bij artiesten om een kerstalbum op te nemen, maar het tij lijkt nu gekeerd.

Artiesten zien in dat een kerstalbum een blijvende 'cash cow' kan zijn voor de rest van hun carrière. Zo verdient Mariah Carey alleen al aan haar ene kersthit All I Want For Christmas Is You uit 1994 jaarlijks zo’n 427.000 euro.

In de hoop op net zo’n groot succes hebben veel bekende artiesten dit jaar kerstalbums opgenomen. Time Magazine zette 18 daarvan op een rijtje. Zangeres Sia lijkt de grootste kans te hebben op een nieuwe kersthit. Zij nam maar liefst een heel kerstalbum op, en de single Santa’s Coming For Us wordt als kanshebber gezien om een nieuwe kerstklassieker te worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verder komen opvallend veel vergeten boybands met een kerstalbum, zoals Hanson en 98 Degrees. Ook Gwen Stefani waagt zich aan een album vol kerstliedjes. Al deze nummers zijn alleen niet erg eigentijds. Wil je echt iets vernieuwends, dan moet je misschien het album van DJ en producer Kaskade aanschaffen. Daar staan ook klassiekers op, maar in een modern jasje. Zijn Silent Night klinkt bijvoorbeeld zo:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Of we één van deze nummers over twintig jaar nog horen, is afwachten, maar de inzet is er!

TrendingVandaag 4 december

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Ster advertentie
Ster advertentie