TrendingVandaag: Ongeneeslijk zieke Tijn in actie voor Serious Request

foto: Serious Requestfoto: Serious Request
  1. Nieuwschevron right
  2. TrendingVandaag: Ongeneeslijk zieke Tijn in actie voor Serious Request

[AVROTROS] De Serious Request-actie van NPO 3FM is in volle gang en dat levert weer veel hartverwarmende acties op van luisteraars die geld inzamelen voor het goede doel. Dit jaar is dat voor de bestrijding van longontsteking. Vanochtend werd een indrukwekkende actie aangekondigd van een jonge luisteraar die met zijn vader naar het Glazen Huis was gekomen. Hij heet Tijn, is 6 jaar en hij deed een laatste oproep, omdat hij ongeneeslijk ziek is.

Tijn heeft de ziekte DIPG, oftewel hersenstamkanker. Toch vindt hij het belangrijk om zich in te zetten voor andere kinderen in de wereld en hij hoopt daarmee ook aandacht te vragen voor zijn eigen ziekte.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hij heeft een actie bedacht waarbij mensen hun nagels moeten laten lakken. Daarbij moeten ze 1 euro per hand aan Serious Request doneren, of 10 euro als ze hun nagels niet willen laten lakken. De oproep wordt veel besproken en gedeeld op social media. Rond 14.30 uur had Tijn al ruim 86.000 euro opgehaald.

Ook presentators Lammert de Bruin en Art Rooijkakkers doen mee en hebben live in de uitzending hun nagels gelakt:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Met ruim 900.000 doden per jaar is longontsteking één van de meest voorkomende doodsoorzaken voor kinderen van vijf jaar en jonger. Elke 35 seconden sterft er een kind aan longontsteking en dat terwijl deze ziekte te voorkomen en te behandelen is.

In TrendingVandaag bespreekt Lammert de Bruin dagelijks om 14.20 en 15.50 op NPO Radio 1 de meest aansprekende zaken op internet en Social Media.

Ster advertentie
Ster advertentie