Vrij van je werk om te stemmen? Deze Amerikaanse bedrijven zijn voor

foto: Getty Imagesfoto: Getty Images
  1. Nieuwschevron right
  2. Vrij van je werk om te stemmen? Deze Amerikaanse bedrijven zijn voor

Stemmen, zoals binnenkort weer voor de gemeenteraadsverkiezingen, doen wij gewoon in onze eigen tijd. In de Verenigde Staten is een initiatief gestart om werknemers twee uur vrij te geven om te kunnen stemmen. Dit in aanloop naar de komende Federal Elections, waar posities verkozen worden in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden.

De mensen achter Vote.org, de website die de oproep plaatste, denken dat ze zo de relatief lage opkomstcijfers in de VS omhoog kunnen krikken. Dat schrijft Time Magazine.

TrendingVandaag 13 maart

Op de site is het volgende te lezen: "Twee eeuwen geleden was het misschien een goed idee om op dinsdagen federale verkiezingen te houden, maar dit is niet meer van deze tijd. Er zijn veel mensen die simpelweg niet twee uur vrij kunnen nemen van hun werk. Niemand zou moeten hoeven kiezen tussen werk en geld, of stemmen. Dat is een oneerlijke keuze."

Meerdere grote bedrijven hebben zich inmiddels achter de oproep geschaard en beloven hun werknemers (op hun kosten) twee uur vrij te geven zodat ze kunnen gaan stemmen. Ondermeer Pinterest en Dropbox doen mee.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Ster advertentie
Ster advertentie