TrendingVandaag: Pannenkoeken van moedermelk

  1. Nieuwschevron right
  2. TrendingVandaag: Pannenkoeken van moedermelk

Pannenkoeken en puddinkjes van moedermelk. Als je bij Sissy Mook-Gordijn uit Hazersoude op bezoek bent, kan het je zomaar voorgeschoteld worden. Een interview met haar in het AD wordt vandaag veel gedeeld.

Sissy is vijf weken geleden bevallen van een dochtertje die nog altijd in het ziekenhuis ligt en maar kleine beetjes drinkt. Maar Sissy maakt erg veel moedermeld aan, volgens het ziekenhuis omdat ze zwanger was van een tweeling. Het zusje van Keet overleed - tijdens de zwangerschap - met negentien weken in de buik.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sissy kolft en bewaart alle moedermelk maar al snel was de vriezer te klein. Ze hebben nu een nieuwe vriezer gekocht. Maar omdat die ook al bijna vol is heeft Sissy besloten lekker te kokerellen met haar moedermelk. Ze heeft er al pannenkoeken van gebakken voor haar gezin, griesmeelpuddinkjes voor haar vriendinnen op de babyshower en er ligt moedermeld vanilleijs en bananenijs in de vriezer.

Haar moedermelk doneren kan helaas niet omdat ze 10 jaar geleden een bloedtransfusie heeft gehad en je dan geen moedermelk mag doneren wegens verhoogde kans op een variant van de ziekte van Creutzfeldt-Jakob.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie