Naar homepage

Bewijst leugendetectortest dat astronauten buitenaards leven zagen?
AVROTROS

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bewijst leugendetectortest dat astronauten buitenaards leven zagen?

Bestaan er echt buitenaardse wezens? Ook bekende astronauten zijn overtuigd van hun reizen teruggekomen met verhalen over buitenaards leven. Nu zijn de verklaringen van vier astronauten, onder wie de 'tweede man op de maan', Buzz Aldrin, onderworpen aan een leugendetectortest. En blijkt dat ze deze allemaal hebben doorstaan!

Volgens experts laten de resultaten voor 100 procent zien dat de ondervraagden ervan overtuigd zijn tijdens hun ruimtemissies tekenen van buitenaards te hebben gezien of ervaren. Astronauten Aldrin, Al Worden, Edgar Mitchell en Gordon Cooper deden mee aan de test, die tot de nieuwste technologie voor leugendetectie behoort. De test werd onder meer uitgevoerd op basis van stemanalyses.

Buzz Aldrin: 'Ik zag een ruimteschip'

Aldrin heeft altijd volgehouden dat hij tijdens zijn missie naar de maan een ruimteschip heeft gezien. "Er was daar iets dat dichtbij genoeg was om te kunnen zien, het had een beetje een L-vorm," aldus de astronaut. Worden claimt zelfs dat hij echte buitenaardse wezens heeft gezien. Voor de verklaringen van de inmiddels overleden NASA-pioniers Mitchell en Cooper werden oude stemopnames geanalyseerd. Zij claimen UFO’s te hebben gezien, en ook die informatie werd als betrouwbaar geacht.

Kritiek op organisatie

Ook wordt er kritiek geuit op de organisatie die de tests uitvoerde. De technologie die is gebruikt, de Computer Voice Stress Analyzer (CVSA), zou zijn aangegrepen om 'new age'-denkbeelden geloofwaardiger te maken. Nick Pope, expert op het gebied van research naar buitenaards leven, noemt het nieuwe onderzoek 'pseudo-wetenschap'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Ster advertentie
Ster advertentie