Nederlandse YouTubers zingen voor Sint Maarten

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Nederlandse YouTubers zingen voor Sint Maarten

Een groep Nederlandse YouTubers heeft een benefietlied opgenomen voor de slachtoffers van orkaan Irma op Sint Maarten. Het lied heet Geef om jou en de opbrengst gaat naar het Rode Kruis.

Het lied is speciaal gecomponeerd door Martijn Schimmer en is begin deze week opgenomen in een studio in Amsterdam. De clip is gratis te bekijken op het YouTube kanaal Jeukvogel, van initiatiefnemer Bas van Teylingen. ''Met 1 miljoen views haal je duizend euro op, dus laten we minimaal voor de 10 miljoen views gaan!", zegt hij. Kijkers worden ook zelf aangespoord om geld over te maken naar Giro 5125.

Er doet een grote groep populaire YouTubers mee aan het initiatief, waarmee het meteen de grootste YouTube-samenwerking ooit is in Nederland. Onder meer bekende 'tubers' als Rutger Vink, Thomas van Grinsven, Zaid El Ouardani en Sophie Ousri zingen mee. Niet iedereen staat bekend om zijn of haar zangkunsten, maar gelukkig zijn er ook goede zangers als Ferry de Ruiter die aan het lied bijdragen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Ster advertentie
Ster advertentie