TrendingVandaag: Hoe ziet Piet eruit?

foto: EenVandaagfoto: EenVandaag
  1. Nieuwschevron right
  2. TrendingVandaag: Hoe ziet Piet eruit?

Vanavond is de allereerste uitzending van het Sinterklaasjournaal. De grote vraag is hoe de Zwarte Pieten er precies uit gaat zien. Omroep NTR heeft tot nu toe alleen gezegd dat er een breed scala aan alternatieven voor Zwarte Piet zal verschijnen. En dat de kleur van de Pieten een rol zal spelen in de verhaallijn.

De officiƫle Sinterklaasintocht is aanstaande zaterdag in Maassluis en zal dit weekend ook in andere gemeenten plaatsvinden. Organisatoren van Sinterklaasintochten willen afwachten hoe de Pieten van het Sinterklaasjournaal eruitzien, zodat zij hun eigen Pieten daarop aan kunnen passen tijdens de intocht in hun gemeente.

Mark Schulthuis van de Sinterklaasintocht Haarlem vertelt dat de onduidelijkheid rond het uiterlijk van de Zwarte Pieten van het Sinterklaasjournaal hen problemen oplevert. Henk van der Kroon van de Sinterklaascentrale Amsterdam kampt met logistieke problemen door de vraag naar gekleurde en zwart geschminkte Pieten. Ondertussen roept vice-premier Asscher op tot kalmte.

Wat is er trending op social media? EenVandaag-redacteur Mischa Blok (@MischaBlok) zet het elke dag op een rij in TrendingVandaag, Radio EenVandaag op NPO Radio 1. Kijk hier voor alle items die Mischa in TrendingVandaag bespreekt.

Ster advertentie
Ster advertentie