Nu te koop: je eigen 'saaie vlammenwerper'

foto: The Boring Companyfoto: The Boring Company
  1. Nieuwschevron right
  2. Nu te koop: je eigen 'saaie vlammenwerper'

We kennen hem als de man achter Tesla, maar: Elon Musk bezit daarnaast nog een bedrijf. Hij is eigenaar van The Boring Company, dat als einddoel heeft om tunnels te gaan boren. Om dat doel te bereiken verkoopt het bedrijf nu vooral speciale merchandise. De laatste toevoeging aan het assortiment is 'The Boring Flamethrower': een handzame kleine vlammenwerper voor thuisgebruik.

De 'huis-tuin-en-keuken-vlammenwerper' krijgt enorm veel aandacht. Musk geeft op zijn Instagram-pagina een korte demonstratie:

Je moet wel goed uitkijken met de vlammenwerper, want er komt echt vuur uit. Het apparaat is legaal, omdat de vlam kleiner is dan drie meter. Voor 500 dollar heb je er één in huis. Er zijn er inmiddels al 7000 van verkocht, wat dus een totaal oplevert van 3,5 miljoen dollar. Musk legt het verkooplimiet op maximaal 20.000 stuks, om de vlammenwerper nog een beetje exclusief te houden.

Daarmee zal 'The Boring Flamethrower' niet over het grootste succes van het bedrijf heengaan. Dat was een honkbalpet met alleen het woord 'boring' erop. Daarvan werden er 50 duizend verkocht, à 20 dollar per stuk.

Maar wat moet je nou eigenlijk als gebruiker met je eigen vlammenwerper? Volgens Musk is het enorm handig 'voor als de zombies komen'. Op Twitter ontkent hij dat hij, voor de marktwerking, zelf zombies kweekt in een fabriek. "Waar haal ik een fabriek vandaan die daar groot genoeg voor is", grapt hij.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Overigens verkoopt The Boring Company ook een 'Boring Fire Extinguisher'. Vertaald: een hele saaie brandblusser. Voor de zekerheid.

TrendingVandaag 30 januari

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Martijn Rosdorff (@martijnrosdorff) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Ster advertentie
Ster advertentie