Gitarist verandert van gedachten over wapenbezit na aanslag Las Vegas

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Gitarist verandert van gedachten over wapenbezit na aanslag Las Vegas

Op Twitter gaat een bericht viral van Caleb Keeter, gitarist van de Josh Abbott Band. Zondagmiddag stond hij nog op het podium van het countryfestival Route 91 Harvest in Las Vegas. Die avond vreesde hij voor zijn leven toen dat festival in een bloedbad veranderde. Opmerkelijk: na de aanslag veranderde hij radicaal van mening over Amerikaanse wapenwetten. In zijn betoog op Twitter vertelt Keeter over zijn ommekeer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Keeter beschrijft hoe hij zijn hele leven al een voorstander is van het recht om een wapen te bezitten. "Tot gisteravond. Ik kan niet beschrijven hoe fout ik zat.” Keeter hoorde net als veel country-artiesten bij de groep Amerikanen die vindt dat burgers zich mogen bewapenen en dat de regering dat recht niet mag dwarsbomen.

Veelgehoord argument is dat die wapens van pas kunnen komen om de schutter bij een schietpartij uit te schakelen. Dat bleek zondag geen zin te hebben, toen een 64-jarige man vanuit zijn hoog gelegen hotelkamer tientallen bezoekers van het festival doodschoot.

We hebben strengere wapenwetgeving nodig

Gitarist Keeter beschrijft hoe leden van de Josh Abbott Band zelfs wapens in de tourbus hadden. Die durfden ze tijdens de schietpartij niet te halen, bang dat zíj aangezien zouden worden als daders. "Die wapens hadden totaal geen zin." Hij vertelt hoe hij bang was dood te gaan, hoe om de band heen mensen gewond raakten. "Het is helemaal uit de hand gelopen. We hebben strengere wapenwetgeving nodig. Nu," aldus de gitarist.

TrendingVandaag 4 oktober

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Emile Vaessen (@EmileVaessen) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Ster advertentie
Ster advertentie