TrendingVandaag: scheidsrechters boksen OS verwijderd na corruptie

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. TrendingVandaag: scheidsrechters boksen OS verwijderd na corruptie

Verschillende olympische boksscheidsrechters en -juryleden zijn naar huis gestuurd. Dit gebeurde nadat officials de beslissingen van deze scheidsrechters en juryleden hebben teruggekeken omdat er tijdens wedstrijden verdachte beslissingen werden genomen.

Om welke scheidsrechters en juryleden het gaat, en om welke wedstrijden wordt niet bekendgemaakt. Volgens een official is dat omdat men de familieleden van de betreffende personen niet wil besmeuren.

Volgens de Internationale Boksfederatie zijn alle 239 olympische wedstrijden bestudeerd en is slechts een handvol beslissingen als verdacht aangemerkt.

De beslissing komt een dag nadat de Ierse bokser Michael Conlan de organisatie betichtte van corruptie. Volgens hem zijn er juryleden omgekocht door Russische boksofficials. Hij deed deze beschuldigingen nadat hij van de Rus Vladimir Nikitin verloor, volgens het aanwezige publiek een onbegrijpelijke uitslag.

Bekijk hieronder de video waarin de Ierse bokser, direct na de wedstrijd, de beschuldigingen uit:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat is er trending op social media? EenVandaag-redacteur Lammert de Bruin (@lammert) zet het elke dag op een rij in TrendingVandaag, Radio EenVandaag op NPO Radio 1. Kijk hier voor alle items die Lammert in TrendingVandaag bespreekt.

Ster advertentie
Ster advertentie