Bruidspaar op zoek naar door roofvogel verloren trouwringen

AVROTROS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bruidspaar op zoek naar door roofvogel verloren trouwringen

Sta je als stel te wachten bij het altaar, moet je alleen nog even wachten op een roofvogel die je ringen bezorgt. Komt de vogel, een ingehuurd zeearend, er eindelijk aan en dan blijkt: geen trouwringen te bekennen. Het overkwam het stel Tom en Maaike die trouwden bij Kasteel Duurstede. Grote consternatie, wat inmiddels geleid heeft tot een via sociale media gestarte zoekactie.

De gemeente Wijk bij Duurstede helpt het kersverse echtpaar mee in en heeft op Twitter een bericht geplaatst waarmee inwoners van de gemeente wordt opgeroepen mee te zoeken naar de verloren ringen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aan de oproep is massaal gehoor gegeven en tientallen mensen met en zonder metaaldetectoren zijn op zoek gegaan naar de trouwsieraden, die ook nog eens van opa en oma waren. Tot op heden zijn ze helaas nog niet teruggevonden.

'Toch een prachtige dag'

Ondanks het verlies van de ringen was het toch een prachtige dag, laten Tom en Maaike aan Editie NL weten. "Het thema was Beauty and The Beast, het kasteel zag er geweldig uit en we hebben tot diep in de nacht gefeest." Met dat thema in in hun hoofd houden ze ook nog hoop voor de ringen. "Ieder sprookje loopt goed af, dus we hopen dat van ons ook."

Afsluitend: het stel wil inmiddels wel weer gewoon terug naar hun rustige leven. Met alle media-aandacht rond hun bruiloft zijn ze wel klaar:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Radio EenVandaag

Dit artikel is een bijdrage van Radio EenVandaag, elke werkdag tussen 14 en 16 uur op NPO Radio 1. Meer over de uitzending is te vinden op EenVandaag.nl, Facebook of op Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie