Wel of geen tatoeage: 'Het maakt geen verschil meer'

foto: Stockfoto: Stock
  1. Nieuwschevron right
  2. Wel of geen tatoeage: 'Het maakt geen verschil meer'

Heb je een tatoeage? Gefeliciteerd! Vroeger werd dat nog wel eens als 'asociaal' gezien, maar die tijd lijkt voorbij. Sterker nog, door je tatoeage word je door mensen gezien als zelfverzekerder, ambitieuzer en socialer dan mensen zonder tatoeages. Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd onder ruim 700 respondenten in opdracht van Beautify.nl.

Voor het onderzoek kregen mensen foto’s te zien van dezelfde vrouw zonder tatoeages, met een paar tatoeages en met een volledige 'sleeve'. De respondenten kregen in de enquête willekeurig één van de drie foto’s te zien. De resultaten waren opvallend, want het hebben van tatoeages werd vooral als heel positief gezien.

Voordat het onderzoek werd afgenomen, ging verslaggever Lotte zelf de straat op: zonder, met een paar en met veel tatoeages. Ook bij haar verschilden de reacties weinig:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het hebben van tatoeages lijkt, volgens het onderzoek, geen invloed te hebben op het geschatte opleidingsniveau (hbo), het geschatte inkomen (2000-2500 euro) en beroep (marketing/ communicatie). Ook word je als even hip en knap gezien als iemand zonder tatoeages.

Tatoeages hebben wél invloed op de indruk die je maakt als persoon, zoals ook in de video te zien is. Waar zonder tatoeages 'lief', 'vriendelijk' en 'vrolijk' werden gekozen als top drie karaktereigenschappen, stonden 'zelfverzekerd' en 'ambitieus' bovenaan in combinatie mét tatoeages. Ook word je eerder gezien als een sociaal mens. Opvallend was dat de eigenschappen 'asociaal' en 'brutaal' bij zowel met als zonder tatoeages het minst werden gekozen. Dat tijdperk kunnen we dus voorgoed afsluiten, aldus Beautify.

TrendingVandaag 28 februari

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Ster advertentie
Ster advertentie