NPO Radio 1 Klimaatstudio

Samen op zoek naar oplossingen tijdens de Klimaatstudio-Q&A

foto: TU Delft
  1. Nieuwschevron right
  2. Samen op zoek naar oplossingen tijdens de Klimaatstudio-Q&A

In de NPO Radio 1 Klimaatstudio gaan we op zoek naar oplossingen voor het klimaatprobleem. En daarvoor hebben we ook jouw input nodig. Aankomende donderdag om 12.00 uur presenteert Stephan Komduur een live Klimaatstudio-Q&A, waarin klimaatexperts zich buigen over jouw vragen én ideeën.

Geef je vraag aan de klimaatexperts hier door!


Werkt onderstaande stream niet? Klik dan hier.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Klimaatstudio-Q&A

Waarom is het OV nog niet gratis? Waarom vervangen we niet nu meteen alle auto’s door elektrische modellen? En hoe kun je het energielabel van je woning verbeteren? Het klimaatprobleem kan een hoop vragen oproepen. Of misschien heb je juist een goede oplossing waar wetenschappers of politici zich over zouden moeten buigen. Daarom organiseert NPO Radio 1 de Klimaatstudio-Q&A, waar je, zowel tijdens als voor de uitzending, jouw vragen en suggesties over het klimaat kunt opsturen.

Om antwoorden te vinden op de vragen die binnenkomen, schuiven professoren Ruth Mugge en Andy van den Dobbelsteen aan in onze Klimaatstudio in The Green Village, een proeftuin voor duurzame innovatie op de TU Delft Campus.

foto: Kirsten van Santen

Ruth Mugge

Niet vervangen, maar repareren, een tweedehands exemplaar in plaats van een nieuw model of beter letten op het energielabel. Sommige mensen maken veel duurzame keuzes en voor anderen is dit best lastig. Maar fabrikanten en designers kunnen consumenten helpen om zich duurzamer te gedragen door middel van het productontwerp. Ruth Mugge probeert als expert inzicht te geven in de rol van het ontwerp voor het stimuleren van duurzaam consumentengedrag. Zij probeert daarbij antwoord te geven op vragen als: hoe kan het ontwerp consumenten stimuleren tot het doen van onderhoud en reparatie? En hoe kunnen consumenten worden verleid om langer met hun producten te doen?

foto: Heike Lachmann

Andy van den Dobbelsteen

'Ik zit in de hoek van duurzaam bouwen, duurzame energiesystemen, maar ook klimaatadaptatie: het aanpassen aan verwachte veranderingen in het klimaat.' Zo omschrijft Andy van den Dobbelsteen zijn eigen vakgebied aan de TU Delft. Hij leert bouwkundestudenten circulair ontwerpen en doet onderzoek naar energietransitie van steden. Ook is hij als coördinator duurzaamheid van de TU Delft verantwoordelijk voor de verduurzaming van zijn eigen universiteit.

Heb jij een praktische oplossing voor het klimaatprobleem? Laat het ons weten!

Stuur je oplossing hier in

NPO Radio 1 Klimaatstudio

In de NPO Radio 1 Klimaatstudio gingen we samen met jou op zoek naar oplossingen voor het klimaatprobleem. Van 31 oktober tot en met 5 november hoorde je verschillende uitzendingen vanuit The Green Village op de TU Delft Campus. Meer informatie vind je hier.

Ster advertentie
Ster advertentie