NPO Radio 1 Klimaatstudio

Wordt jouw idee binnenkort getest door de The Green Village?

foto: TU Delft
  1. Nieuwschevron right
  2. Wordt jouw idee binnenkort getest door de The Green Village?

In de Egyptische badplaats Sharm-el-Sheikh is zondag de 27ste editie van VN-klimaattop begonnen. Vorige week stonden we in aanloop naar de conferentie in de NPO Radio 1 Klimaatstudio stil bij het klimaatprobleem en gingen samen met jou op zoek naar oplossingen. Dat leidde niet alleen tot een week vol inspiratie. Het zou zomaar eens kunnen leiden tot nieuwe experimenten op The Green Village: een proeftuin voor duurzame innovatie op de TU Delft Campus.

Een panel van klimaatexperts boog zich vorige week over de honderden oplossingen voor het klimaatprobleem die jullie hebben aangedragen. Die bespraken we in de rubriek Zoden aan de dijk. Daar zaten veel innovatieve en verrassende oplossingen bij, bleek tijdens de uitzending van In de Kantine (WNL).

'Zoden aan de dijk'

Video niet beschikbaar

Nog meer oplossingen

Andere oplossingen uit de rubriek Zoden aan de dijk vind je hier:

  • Zoden aan de dijk: voedselvoorziening anders regelen en kleinere handdoeken gebruiken
  • Zoden aan de dijk: meer onderwijs in duurzaamheid en maximaal 45 km/u op de snelweg
  • Zoden aan de dijk: meer verduurzaming in de vleesindustrie en meer lokaal voedsel produceren
  • Zoden aan de dijk: gratis ov, warenhuizen vervangen door reparatiehuizen en CO2-belasting op vervuilende producten
  • Zoden aan de dijk: ontbossing tegengaan, subsidie verlenen op watertanks en overbevolking afremmen
  • Zoden aan de dijk: windturbines bekleden met zonnepanelen, grondstoffen uit afval halen, energievoorziening globaliseren en klimaatschade verwerken in transportkosten

De Klimaatstudio zoekt door

De Klimaatstudio is dan misschien afgelopen, maar de zoektocht naar een oplossing voor een klimaatprobleem is nog in volle gang. En daarbij komen alle inzendingen die de afgelopen week bij ons binnenkwamen goed van pas. De komende tijd kijken experts of er van al jullie aangedragen oplossingen ideeën zitten die zij kunnen testen op The Green Village.

Wil je meer weten over The Green Village? Kijk dan hieronder mee met de rondleiding die Spraakmakers-verslaggever Marielle Beers kreeg, of lees hier meer.

Marjan Kreijns, directeur van The Green Village, loopt samen met Spraakmakers-verslaggever Marielle Beers een rondje over The Green Village

Video niet beschikbaar

Q&A

De rubriek Zoden aan de dijk was er donderdag ook als live Q&A. Klimaatexperts Ruth Mugge en Andy van den Dobbelsteen bespraken vragen en oplossingen die binnenkwamen:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie