Moedig Voorwaarts
KRO-NCRV

Gasten

foto: Frenk van der Linden
  1. Nieuwschevron right
  2. Gasten

In Moedig Voorwaarts ontvangt Frénk van der Linden iedere week een andere gast. Dit zijn de gasten van de komende weken.

Aflevering 1: Sabri Saad el Hamus

Acteur en regisseur van Egyptische oorsprong. Beleefde verschillende crises: door zijn emigratieplannen verslechterde de relatie met zijn vader ('Sabri, je stort je in het verderf'), waarna hij in Nederland zijn geloof in een strikte islam verloor. Vervolgens scheidde hij hier van de moeder van zijn kinderen, en beleefde Sabri een enorme deceptie toen hij als ooggetuige in Caïro meemaakte hoe zijn vaderland na een keuze voor democratie terugviel in de dictatuur.

Aflevering 2: Dirk de Wachter en Daniëlle Hermans

De gerenommeerde Vlaamse psychiater en hoogleraar De Wachter verkeerde twintig jaar geleden in de veronderstelling dat hij niet lang meer te leven had. Hoe beïnvloedde deze ervaring zijn leven en werk? De Wachter treedt in gesprek met schrijfster Danielle Hermans. Zij stelde de bundel 'Doorlevers' samen, waarin mensen aan het woord komen die net als zij leven met kanker en een doodsdreiging.

Aflevering 3: Ivan Wolffers

Ivan Wolffers, arts, schrijver en emeritus hoogleraar Gezondheid en Cultuur, voelt zich op 72-jarige leeftijd in toenemende mate geconfronteerd met zijn innerlijke demonen. Hij kijkt met gemengde gevoelens terug op de manier waarop hij in de loop der jaren heeft gereageerd op verschillende persoonlijke crises, en maakt de staat op.

Aflevering 4: Wende Snijders

Zangeres Wende Snijders heeft naar eigen zeggen altijd geworsteld met het leven, en haar liederen getuigen daarvan – maar ook van de ongebreidelde energie waarmee zij vecht. Snijders werkt momenteel aan het muzikale project De 'Wildernis', dat binnenkort in première gaat. In haar ogen maakt de mensheid momenteel één grote, gecompliceerde crisis door.

Aflevering 5: Rinke van den Brink en Angelo Terwiel

NOS-redacteur gezondheidszorg Rinke van den Brink werd enkele jaren geleden psychotisch. Zijn NOS-collega Angelo Terwiel, die tv-reportages maakt voor Studio Sport, werd in dezelfde periode getroffen door een herseninfarct. Beiden overwonnen hun crisis en zijn weer volop actief als journalist. Een duo-interview over de wijze waarop ze zich terug hebben geknokt.

Aflevering 6: Bettine Vriesekoop en Babs van den Bergh

Hoe kun je verder wanneer je een grote crisis hebt beleefd door de liefde van je leven te verliezen? Een gedachtenwisseling tussen voormalig tafeltennister Bettine Vriesekoop en filosofe Babs van den Bergh over de wijze waarop zij hun leven hebben heringericht na de dood van hun mannen, respectievelijk Volkskrant-verslaggever Hans van Wissen en Denker des Vaderlands René Gude.

Ster advertentie
Ster advertentie