Langs de Lijn En Omstreken

Ajax haalt uit tegen zwalkend Willem II: 5-0

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Ajax haalt uit tegen zwalkend Willem II: 5-0

Ajax heeft in de eredivisie een simpele overwinning bijgeschreven. In de eigen Johan Cruijff ArenA waren de Amsterdammers met 5-0 te sterk voor Willem II, dat nu al vijf keer op rij heeft verloren in de competitie.

Bij Ajax keerden Haller en Antony terug in de basis. Vooral de 1-0 van de Braziliaanse vleugelaanvaller was om door een ringetje te halen. Nadat Martinez de score verder had uitgebouwd, was het weer Antony die het net wist te vinden: 3-0, en dat was ook de ruststand.

In de tweede helft deed Ajax het rustig aan. Willem II kon geen vuist maken en was blij dat Ajax een versnelling terugschakelde. Toch wist het team van Ten Hag nog twee keer te scoren.

Eerst was het Klaassen - die mocht starten nadat kersverse vader Berghuis op de bank moest beginnen nadat hij de laatste training had gemist - met de 4-0, waarna invaller Danilo de eindstand op het bord zette.

Ajax staat met een wedstrijd meer gespeeld nu vier punten voor op Feyenoord en vijf punten voor op PSV. Willem II won op 25 september voor het laatst en is bezig met een vrije val: de ploeg van Grim is de nummer 12 van de ranglijst.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie