EK Vrouwen

WEURO: Aanvoerster Mandy van den Berg en de swung van Jan Smit

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. WEURO: Aanvoerster Mandy van den Berg en de swung van Jan Smit

[KRO-NCRV] In De Ochtend proberen we de vrouwen van het Nederlandse vrouwenelftal beter te leren kennen. Mandy van den Berg is speelster bij Reading FC in Engeland, aanvoerster bij de Oranje Leeuwinnen en centrale verdediger.

Wie was vroeger je idool?
"Dat is, nog steeds, Dirk Kuijt. Hij is een speler die ik altijd voorop vind gaan in de strijd en daar kijk ik graag naar. Dat geldt ook voor Carles Puyol. Beide zijn spelers die altijd 'de mouwen opstropen', zoals wij thuis zeggen en vol de beuk erin gooien. Volgens mij is dat het enige waar je invloed op hebt voorafgaand aan de wedstrijd: je eigen inzet. Die moet in mijn ogen altijd honderd procent zijn."

Wat kunnen vrouwen op het veld beter dan mannen?
"Nou, ik weet niet of we dat beter kunnen dan mannen. Maar ik kan in elk geval zeggen dat wij dat in ieder geval heel goed kunnen. Dat is volle bak en altijd voor de volle honderd procent gaan."

Wat doe je vlak voor de wedstrijd? en waarom?
"Ik luister naar de muziek van Jan Smit. Ik vind hem allereerst een hele sympathieke vent en in combinatie met zijn vrolijke nummers komt er een beetje 'swung' in, zoals we dat zeggen hè?"

Wat is het mooiste doelpunt ooit?
"Mag ik een doelpunt van mezelf zeggen? Dan ga ik voor het doelpunt tegen Griekenland: WK- kwalificatie, vrije trap. Dat was de mooiste!"

Hoe groot is de kans dat Oranje kampioen wordt?
"Die kans is aanwezig. Niet heel erg groot als je gaat kijken naar de favorieten. Dat zijn wij niet. Maar het is een toernooi in eigen land met uitverkochte stadions. Dan hoop je natuurlijk dat het zo fantastisch gaat leven en zo goed gaat lopen dat we wel voor iets heel erg moois kunnen gaan zorgen. We hopen natuurlijk dat we heel erg ver gaan komen."

Mandy van den Berg in actie

Bron: ANPSter advertentie
Ster advertentie